Kallt vatten passar alltid till alla sammanhang som dryck till middag eller som törstsläckande i största allmänhet. I dag kan man lyxa till det med kolsyrat vatten varje dag om man vill, det är vad som idag kallas vardagslyx.
Det är väldigt smidigt idag att blanda till en kolsyrad dryck med smak eller bara som stright. Det finns ett stort sortiment av soda streamer på marknaden.

Sen finns det även ett stort urval av olika smaktillsatser som saluförs av olika företag. Med dessa har man full kontroll på styrkan, man slipper då även stora delar av den sötningsmedel som finns i vanlig läsk.

Man ska inte glömma bort den vuxna delen av befolkningen, de får nu möjlighet att använda sig av kolsyrat vatten och en annan lämplig dryck på ett smidigt sätt.

CO2 ger bubblorna.
Förr köpte man sin flaska med kolsyrat vatten eller kolsyrepatroner som var cylinderformade, som i mina barnögon liknade en granatprojektil. Denna co2 patron skruvades in i en “sodastreamer flaska”, som oftast var genomskinlig.

Det var väldigt spännande att se CO2 ( koldioxiden) reaktion med vattnet, det blev härliga bubblor som strömmade till. Hade man tur sen, kunde man få en saftblandning gjord av sina föräldrar. Det var härliga tider då, idag finns det flera alternativ både för stora och små.


Wassermaxx en sodastream för dig !

Det finns många fabrikat att välja mellan en av de större är wassermaxx. Det finns fler fabrikat, men det viktigaste att man köper en som är lätt att handha. Det ska vara enkelt att byta de patroner som tillför kolsyra, och det ska vara enkelt att få till sin blandning av smaktillsatser. Att kolsyra sitt vatten är idag enkelt och trevligt sätt att piffa till vattnet.

Man får söka sig kunskap på nätet, sök gärna på soda stream eller soda streamer, det finns fler alternativ.