Ingen Sonjo läkkoncentrat men billig läsk likväl

Att skapa egen läsk är dels mindre kostsamt och dels nyttigare. Har man endast en sodastreamer alternativt annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat göra god läsk. Om du brukade använda Sonjo läskkoncentrat så kanhända du omedelbart är rådvill. Hur kan du tillverka billig läsk med samma goda smak? Oroa dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

läsl

Gör riktigt delikat läskeblask utan Sonjo läskkoncentrat som inte längre finns

Du kan ännu göra läcker läsk för det går att skapa hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Ifall du vill införskaffa läsk online så är detta den ultimata lösningen för du får ett koncentrat som du kan mixa i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del måhända upplever en aning nostalgi och anser att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att detta faktiskt icke gör någon större skillnad. Man kan ju faktiskt också smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är till fullo utan socker för att få riktigt nyttig samt bra soda.

Vilken smak är den ultimata då man gör egen läsk?

Det finns somliga smaker som ganska alltid funkar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och också bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är centralt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic och andra ursvenska smaker är riktigt bra.

I och med att man får så billig läsk då man handlar koncentrat och blandar själv så kan man gott pröva lite annorlunda smaker och det I synnerhet när man handlar online och får bra priser. Det kan ju likaså vara så att man tycker en aning olika och då kan det vara bra att ha en aning olika smaker hemma så att allihopa blir glada.

Nyttig dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma trots att koncentraten kan rymma något lite socker. Massor gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk består av ungefär 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man även dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker ändå att det är trevligt att intaga bubbeldrycken och de klagar ej på att det inte ständigt är lika sött. Det blir nyttigare samt roligare att intaga läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns flertal märken på läskkoncentrat men bara Aromhuset verkar ha fått reda på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps samt att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Av och till kan man ju välja att intaga det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att använda mindre av koncentratet så räcker det längre. Det är alltså hejdlöst fördelaktigt att producera egen läsk med tanke på den enorma frihet man får.