Wassermaxx Trend – ett bra budgetalternativ för kolsyremaskin

Wassermaxx Trend är Wassermaxx billigaste kolsyremaskin och konkurrerar på marknaden med Sodastreams Jet-modell. En Wassermaxx Trend brukar ligga ca 100 kronor lägre än Sodastreams motsvarighet men de båda påminner väldigt mycket om varandra i övrigt. Vanligtvis kostar en Wassermaxx Trend runt 4-500 kronor, sällan mindre men ibland lite mer.

Sodastream var först i världen med kolsyremaskiner för hemmabruk och har stått högst på marknaden sedan starten för över hundra år sedan. Det riktiga kommersiella intresset tog visserligen inte vid förrän på 70-talet, men då blev det explosionsartat. Wassermaxx köptes förra året (2009) upp av Soda club, samma företag som köpte upp Sodastream 11 år tidigare så idag går alla storsäljande kolsyremaskiner under samma företag.

Idag säljs mer kolsyremaskiner som Wassermaxx Trend eller Sodastream Jet bättre än någonsin. Man har också fått upp ett visst intresse för egna kolsyrekranar hemma i köket. Det är inte så dyrt eller besvärligt som man kanske tror, trots att det definitivt är dyrare än införskaffandet av en kolsyremaskin.

En carbonator installeras under ens vask och en kran ansluts varigenom man får kallt, fräscht, kolsyrat vatten lätt som en plätt. Man behöver varken PET-flaskor eller extra maskiner, bara en kolsyrepatron att byta ut efter ungefär hundra liter. Aga säljer carbonatorer till privatpersoner för rimliga priser, men även till användare av det mer professionella slaget såsom restauranger och barer.

När det kommer till att välja kolsyremaskin så finns det ju en del att välja bland. De billigaste är de enklaste och de dyrare har oftast mer genomtänkt design eller coola attiraljer. Oavsett vilken man köper så är de alla av god kvalitet (iaf de stora märkena vi talar om här) och ska kunna kolsyra ens vatten utan konstigheter. De tar upp liten plats i köket och är enkla att använda. Wassermaxx Trend finns att få tag på i både svart och vitt.

Gillar man kolsyrat vatten och ständigt finner sig själv bära tunga kassar mineralvatten eller läsk från affären, bara för att några dagar senare tvingas släpa tillbaka dem för pantning, så kanske man ska överväga att skaffa sig en kolsyremaskin istället. Pengarna man lägger på maskinen sparar man snabbt in då priset för vanligt kranvatten och buteljerat vatten i stil med ramlösa skiljer hutlöst mycket. Vill man ha sitt vatten smaksatt så är det bara att införskaffa några goda essenser och experimentera sig fram till sin favoritmix.

Aga gör bordsvattenaromer, cideressenser och energismaksättare och Sodastream gör ett ganska stort utbud av olika läsksmaker. Aromhuset är ett annat företag som är duktiga på bordsvattenaromer, liksom Sonjo och saftföretaget Bob, som gör smarriga läsksmaker. Det gäller som sagt att smaka sig fram och experimentera lite med dosering så har man snabbt och lätt sin personliga favoritsmak nära till hands.

Ibland är det svårt att hitta en dryck i butikerna som passar ens smak då det antingen är riktigt söt läsk, ELLER väldigt svagt smaksatt mineralvatten som finns att tillgå. Gör man sina egna drycker kan man bestämma själv. Med en Wassermaxx Trend blir det ett nöje att göra sina egna drycker.